Skip to Navigation

FortiFit a szarkopénia kezelésében

A szarkopénia egy idős korban jelentkező tünetcsoport, melynek jellemzői az izomtömeg vesztés és az izmok erejének és működésének romlása. A szarkopéniának komoly klinikai hatása van, és a betegek életminőségét jelentősen befolyásolja, mivel a mozgásképesség és az önállóság csökkenéséhez vezet [1].

A immobilitáshoz vezető szarkopénia azonban bizonyítottan visszafordítható folyamat, különösen ha még a kezdeti stádiumban megkezdődik a kezelése. A terápia alapja a megfelelő fehérjében gazdag étrend és a fizikai aktivitás együttes alkalmazása[2].

A Nutricia a FortiFit tápszert az izmok újraépítésének elősegítésére, az izomerő és az izomműködés javítására fejlesztette ki a szarkopéniás betegek  számára. A FortiFit egy leucinban gazdag, esszenciális aminosav keveréket tartalmazó tápszer, amely megfelel az SCWD (The Society on Sarcopenia, Cachexia and Wasting Disorders - Szarkopénia, Cachexia és Sorvadásos betegségek Társasága) ajánlásának. Az SCWD a szarkopéniás betegek izomerejének növelésére leucinben gazdag, kiegyensúlyozott aminosav pótlást javasol. [3,4]

Hivatkozások
1) Cruz-Jentoft, A. et al. Age and Aging 2010.
2) Rolland, Y. J Nutr Health Aging 2008
3) Rolland Y: http://www.jnha-elearning.com
4) Morley J et al: The Society for Sarcopenia, Cachexia and Wasting Diseases. J Am Med Dir Assoc 2010